Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@10:25:12 GMT

دور تسلسل بنزین ارزان و خودروی بی‌کیفیت

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۳۶۲۱۸

اقتصاد>انرژی - میانگین مصرف بنزین 8.5 درصد بیشتر از سال گذشته شده؛یعنی دولت ناچار است به طور میانگین ماهانه 8 تا 9 میلیون لیتر بنزین وارد کند تا نیاز داخلی تامین شود. با احتساب قیمت واردات که لیتری 1500 تومان است،هزینه مضاعف بر بودجه عمومی دولت وارد شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اوایل اسفند سال گذشته بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه ۹۶ تصویب کردند که قیمت بنزین، گازوئیل‌ و سایر حامل‌های انرژی در سال ۱۳۹۶ گران نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما نمایندگان پیش بینی نکردند که اگر مصرف افزایش یابد،چه تدبیری باید برای جلوگیری از واردات باید انجام شود.زیرا افزایش واردت باید از محل منابع عمومی بودجه تامین شود و این افزایش موجب کاهش بودجه بخش های دیگر از جمله بودجه عمرانی خواهد شد. این روزها افزایش مصرف بنزین در حال رکورد زنی است.تنها در تیر مصرف بنزین کشور از 94 میلیون لیتر گذشت.

به طوری که براساس اعلام شرکت ملی پخش و پالایش،این میزان افزایش بی سابقه بوده است.به گفته منصور ریاحی مدیرعامل شرکت ملی پخش و پالایش میزان مصرف بنزین در تیرماه سال جاری نسبت به تیرماه سال گذشته حدود ۱۰ میلیون لیتر افزایش یافته است. میانگین کل مصرف بنزین از ابتدای سال تاکنون ۸.۵ درصد رشد نشان می دهد.

چاره؛ افزایش قیمت بنزین

افزایش مصرف بنزین در شرایطی رخ داده که قیمت این فرآورده چه برای تولید داخل و چه قیمت وارداتی ثابت است.برخی از کارشناسان بر این باور بودند که قیمت بنزین باید افزایش پیدا کند و به قیمت فول خلیج فارس برسد. (اینجا)

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی هم با اشاره به افزایش نگران کننده مصرف بنزین در کشور گفته است:«چنانچه نتوانیم این روند صعودی مصرف بنزین را کنترل کنیم، دولت و مجلس باید مصوباتی درخصوص تغییر قیمت یا سهمیه بندی داشته باشند.
به به گفته ریاحی هم اکنون برای تأمین بنزین مصرفی مشکلی نداریم اما قطعاً این روند تا حدی می تواند پیش برود چون علاوه بر استفاده کامل از توان داخلی ما هم اکنون از بخشی از ذخایر و واردات برای تأمین این مقدار بنزین استفاده می کنیم.

این مقام وزارت نفت تاکید کرده:« چنانچه نتوانیم این روند صعودی مصرف بنزین را کنترل کنیم دولت و مجلس باید مصوباتی درخصوص تغییر قیمت یا سهمیه بندی داشته باشند و ما به عنوان مجری تنها اجراکننده سیاست ها هستیم.» (اینجا)

از سویی محمد خاقانی، کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرآنلاین در رابطه با یارانه های وضع شده بر روی قیمت بنزین اظهار داشت:«‌توزیع بنزین ارزان در ایران به معنای زیان به مردم، محیط زیست و هم اقتصاد کشور است. از سوی دیگر به قاچاقچی ها و اقتصاد کشورهای همسایه لطف می کنیم که بنزین ارزان ما به صورت قاچاق به این کشور می رود،حال آنکه درآمدسرانه ترکیه از کشور ما بیشتر است اما در این کشور بنزین را با لیتری ۶ هزار تومان می‌فروشد.»

خاقانی تاکیدکرد:«حتما لازم است که بنزین به قیمت های جهانی نزدیک شود تا هم از قاچاق این فرآورده جلوگیری شده و هم از محل درآمد آن در صنعت حمل و نقل عمومی و بهداشت عمومی سرمایه گذاری شود.» (اینجا)

سید حمید حسینی، کارشناس انرژی نیز به خبرآنلاین گفت:« هر کالایی که به قیمت واقعی در بازار عرضه نشود، تعادل بازار را بهم می ریزد؛این اتفاق در کالایی مثل بنزین ا و گازوییل رخ داده است.»

این کارشناس انرژی با اشاره به افزایش مصرف بنزین در کشور گفت:« قرار بود مصرف به اندازه همان ۷۴ الی ۷۵ میلیون لیتر در ماه باشد اما امروز میزان مصرف بنزین بیشتر شده است. حتی با افتتاح ستاره خلیج فارس و افزایش تولید داخل، باز هم میزان مصرف افزایش یافته و به نظر می رسد در آینده به مرحله افزایش واردات مجدد بنزین خواهیم رسید. با منطقی کردن قیمت ها می توان کاری کرد که دیگر قاچاق سودی برای قاچاقچی نداشته باشد.» (اینجا)

اما از طرف دیگر رضا پدیدار، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بیان کرد:«کی از اقلام استراتژیک کشور چه قبل از اجرای هدفمند سازی یارانه ها و چه بعد از اجرای آن تعیین نرخ برای فرآورده های هیدروکربنی مانند بنزین و مشتقات آن است.

مصرف بنزین به دلیل آنکه هنوز زیرساخت های حمل و نقل تکمیل نشده،مردم خود را با وسیله شخصی تطبیق داده اند و برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی تمرین نکرده اند، لذا حمل و نقل شخصی حرف اول را می زند و به نظر من تا بخواهیم این موضوع را در کشور جابیندازیم که بنزین باید براساس قیمت تمام شده،عرضه شود خسارت های زیادی به کشور وارد شده است.»

او معقد است افزایش قیمت بنزین به دلیل تبعات سیاسی و اجتماعی که به دنبال دارد، کار آسانی نیست. (اینجا)

یارانه‌ای بر قیمت بنزین وجود ندارد

در حوزه فروش هم وضعیت اگرچه به نفع جایگاه داران است،اما رییس اتحادیه این حوزه نظر دیگری دارد. بیژن حاج محمدرضارئیس اتحادیه جایگاه داران سوخت در گفت و گو با خبرآنلاین می گوید:« در حال حاضر قیمت بنزین تولید داخل تقریبا با قیمت فوب خلیج فارس برابر است؛ به طوری که در امارات متحده عربی هم هر لیتر بنزین به قیمت یک درهم که حدود هزار تومان است به فروش می رسد.»

به گفته وی « در حال حاضر دولت هیچ یارانه ای بابت فروش بنزین به قیمت هزارتومان نمی پردازد؛ زمانی که قیمت بنزین حدود ۴۰۰ تومان بود،دولت یارانه می داد، اما اکنون که با قیمت هزار تومان عرضه می شود،با قیمت های فوب خلیج فارس برابری می کند. درواقع از سال۹۴ یارانه های بنزین جمع شده است.» (اینجا)

در حالی که گمانه زنی ها در خصوص افزایش قیمت بنزین، یک هفته نقل محافل و رسانه ها بود.اوا دولت آب پاکی را بر دست شایعه سازان ریخت.محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت اعلام کرد دولت هیچ طرح و برنامه‌ای برای محدود کردن مصرف بنزین از طریق سهمیه بندی و یا افزایش قیمت ندارد.به دنبال اظهارات نوبخت،بیژن زنگنه وزیر نفت نیز در حاشیه جلسه هیات دولت اعلام کرد که فعلا طرحی برای سهمیه بندی بنزین در دستور کار نیست.

وی درباره احتمال افزایش قیمت بنزین در دولت آینده گفت: این را باید از دولت دوازدهم پرسید اما فعلا طرحی برای سهمیه بندی بنزین نداریم و باید تامین کنیم. (اینجا)

به جای افزایش قیمت، خودرو کمترین تولید کنید

آمارها از افزایش 21 درصدی واردات خودرو و رشد 38 درصدی تولید خودرو حکایت دارد،به نظر می رسد ادامه این روند از افزایش مصرف بنزین خبر می دهد. هفته گذشته خبرآنلاین از کاربران پرسید که آنها چه راکاری برای افزایش مصرف بنزین در کشور پیشنهاد می کنند. (اینجا)

بررسی نظرات کاربران نشان می دهد، که به اعتقاد مردم، راه کاهش مصرف بنزین در کشور، توقف تولید خودروهای بی‌کیفیت جلوگیری از ورود خودرو چینی است که بخشی از مصرف بنزین کشور را به خود اختصاص داده اند.

هرچند بیژن زنگنه نیر پیش ازاین درباره توقف تولید برخی خودروها از جمله نیسان آبی تذکر داده بود،اما تولید خودروهای پرمصرف از سوی خودروسازان ادامه دارد.زنگنه گفته بود:«اگر وزارت نفت پول داشته باشد کل وانت‌نیسان‌های کشور را باید بخرد و تحویل ذوب‌آهن بدهد و بسوزاند.» ( اینجا )

35224

کلید واژه‌ها : سهمیه بندی بنزین - بنزین - واردات بنزین -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۶۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق و توقیف ۴۰۰۰ خودروی شوتی در یک سال

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در ادامه تور رسانه‌ای قوه قضائیه در استان هرمزگان، نشستی با حضور سردار علی‌اکبر جاویدان فرمانده انتظامی استان و سردار اسماعیلی فرمانده مرزبانی و دریابانی برگزار شد. در این نشست مجتبی قهرمانی رئیس کل دادگستری استان و اکبری دادستان هرمزگان نیز حضور داشتند. 

قهرمانی در ابتدای این نشست گفت: همکاری ویژه‌ای و تعاملی بین دستگاه قضایی، مجموعه انتظامی و مرزبانی و ارگان‌های دولتی بوده که در این میان طرح‌های خوبی اجرا شده. یکی از این موارد طراحی و راه‌اندازی سامانه هوشمند پایش جایگاه‌های سوخت برای مبارزه با قاچاق سوخت است. 

سردار جاویدان فرمانده انتظامی استان هرمزگان نیز در این نشست گفت: هرمزگان از استان‌های مهم و استراتژیک کشور است. هم از نظر فرهنگی و هم از نظر جغرافیایی از استان‌های اولویت دار کشور است. از طرفی تعامل خوبی بین ارگان‌ها و همچنین مردم و حاکمیت است. هرمزگان جمعیت متنوعی دارد و استان توریست پذیر و مهاجر پذیر است. ما همواره در میان استان‌های مختلف از نظر میزان جرایم در رتبه‌های خوبی قرار داریم و جزو استان‌هایی هستیم که به لحاظ مسائل امنیتی و انتظامی وضعیت قابل قبولی داریم‌. 

وی افزود: استان هرمزگان ۱۲۰۰ کیلومتر نوار مرزی دارد. از پارسیان تا انتهای جاسک در محدوده ماست و مردم ما از قبل همنشینی با مرز دریا روزی می‌برند. استان ما از نظر واردات و صادرات از استان های اصلی کشور است و بیش از ۷۰درصد صادرات و واردات از اینجاست که این موارد می‌تواند مشکلات امنیتی و انتظامی فراوانی داشته باشد که خدارا شاکریم اینگونه نیست. اگرچه افرادی هستند که از خلأهای قانونی موجود استفاده می‌کنند، مثل درگیری‌های مادر حوزه قاچاق سوخت. 

فرمانده انتظامی هرمزگان در این رابطه اضافه کرد: در این خصوص کم کاری‌هایی وجود دارد. شغل‌های کاذب و دردسرهایی ایجاد کرده که بخشی از توان ما را معطوف به خود کرده است. اما اراده مسئولان استان این است که بتوانیم ریشه‌ای این مشکل را حل کنیم. در این خصوص اقداماتی هم انجام شده و بعضا با طرح‌های عملیاتی خوب و مشترک در نقاط خاص بعضا کشفیات سوخت بیش از ۲ تا ۳ میلیون لیتر بوده است‌. خیلی از جوانان با غفلت در دام افراد سودجو افتادند. 

وی گفت: ما در بحث خودروهای شوتی کاهش ترددها داریم و در بحث قاچاق سوخت هم ضربات مهلکی زدیم و کشفیات زیادی داشتیم. افراد سر باند به طرق مختلف شناسایی شدند و اقدامات خیلی خوبی در این خصوص داشتیم. در سال گذشته ۲۶ طرح ارتقا در خصوص قاچاق سوخت انجام دادیم که بخش اعظمی از آن طرح‌ها با مشارکت دریابانی بوده و در این طرح ها ۲۷ میلیون لیتر سوخت کشف شد. بیش از ۴ هزار دستگاه شوتی سنگین و نیمه سنگین و سبک ضبط شدند. ۴۲۰ کیلومتر لوله‌ها از انبارها و خانه‌های روستایی به سمت سواحل کارگذاری شده بود که با ابزار و تجهیزات پلیس امحا شده است. ۱۴۸۰ عدد مخزن ۱۰ تا ۵۰ هزار لیتری کشف و خنثی شد و محموله ها نیز به شرکت نفت تحویل شده. در این میان ۳۶۵۷ نفر هم در عملیات‌های مختلف دستگیری شدند.

سردار اسماعیلی فرمانده مرزبانی و دریابانی استان هرمزگان نیز در این مراسم گفت: وضعیت استان هرمزگان۱۱۰۰ کیلومتر مرز دریایی با کشورهای حوزه خلیج فارس و بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر مساحت دارد. یکی از اولویت های اصلی فرماندهی انتظامی کشور مبارزه با قاچاق در انواع و اقسام آن بوده است. به این دلیل طرح‌های زیادی در این خصوص داشتیم و فرماندهی انتظامی در کنار مرزبانی و دستگاه قضایی عملیات‌های فراوانی داشته است. در دو سال اخیر ۴۰ درصد توان شناوری ما افزایش پیدا کرده و به فرموده سردار رادان امسال سال سختی برای قاچاقچیان خواهد بود. در سال گذشته بیش از ۲۳۰۰ میلیارد تومان کالای قاچاق کشف و ضبط شد که رشد قابل توجهی نسبت به سال گذشته بود. حدود ۲۳ میلیون لیتر سوخت قاچاق فقط در دریابانی بوده. در دخانیات بیش از ۲۴ میلیون نخ سیگار و بیش از ۲۳ هزار لوازم منزل بوده و در این میان بیش از ۹۵۰ شناور قاچاق بر توقیف شده است. امسال در ۵۰ روز اخیر بیش از ۲ میلیون لیتر سوخت کشف و ضبط شده است. 

وی افزود: ما این هشدار را به قاچاقچیان می‌دهیم که مرزبانی و فرماندهی انتظامی استان با حمایت دستگاه قضایی سال سختی را برای قاچاقچیان رغم می‌زند. ما تلاش می‌کنیم با شناسایی نیروهای اصلی و سرکردگان باندهای قاچاق به بنیه مالی آن‌ها نیز ضربه سختی بزنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق و توقیف ۴۰۰۰ خودروی شوتی در یک سال
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۶ اردیبهشت؛ سکه ۴۰۰ هزار تومان ارزان شد
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!